Könyvajánló

(könyvajánlók)

Ezekre a rövid leírásokra életkortól függetlenül a könyvtárunkat látogató olvasóinkat kérjük meg. A pár soros vélemények egy-egy kedvenc, - természetesen a könyvtárban J megtalálható – olvasmányról szólnak. Havonta egyet-kettőt a Herceghalmi Hírmondóban is megjelentetünk közülük, célunk, hogy más is kedvet kapjon azok elolvasásához.

Íme néhány a kedvencek közül:

 

Jack London: Ádám előtt

A vadon szava (egy másik Jack London könyv) után úgy éreztem, hogy még olvasnom kell tőle. Kedves könyvtárosunk az Ádám előttet ajánlotta, ami jó döntésnek bizonyult. Ez a könyv teli van kalanddal, játékkal, harcokkal és még a szerelem kis csiráit is megtapasztaljuk benne, vagyis olyan könyv, ami letehetetlen. A történet a messzi régmúlt időkben játszódik, ahol még a vadállatok vadásznak az emberekre és nem fordítva. Az emberek szinte tehetetlenek, lévén hogy nem tudnak beszélni egymással és így nem képesek a kooperációra. Nem marad más lehetőségük, mint a menekvés a fákra, a fészkekbe, a barlangokba. Van, ami mégis összeköti őket: a közös törzsi tánc és éneklés. De vajon ez elég-e ahhoz, hogy visszaverjék a Tűz Népének támadását? És vajon sikerül-e háziasítaniuk a vadkutyákat?

 

Nagy Csongor

J. K. Rowlig: Harry Potter és a titkok kamrája

Most olvasom a Harry Potter és a Titkok Kamrája című könyvet.  Előzőleg a Harry Potter és a bölcsek kövét kölcsönöztem ki a könyvtárból.  Ahogy olvasom, el tudom

képzelni a történet szereplőit, a tárgyakat, varázslatokat. Tele van nem létező élőlényekkel (pl.: Bolyhoska, a háromfejű kutya), szellemekkel (pl.: Félig Fej Nélküli Nick), ennek ellenére számomra nem félelmetes a regény.  Aki szereti az olyan leírásokat, melyekben nem csak valóságos személyekről és eseményekről van szó, annak ajánlom ezt a sorozatot.

 

        Szabó Márton

        4. osztályos tanuló

 

Ken Follett: A katedrális című könyvét kölcsönöztem ki a könyvtárból.  Kedvenc íróim egyike Ken Follett. Az izgalmas, krimibe illő történetei után ez a könyv egy 12. századi angol városban játszódik.  Az események a Katedrális építése körül bonyolódnak. Thomas  - a könyv főszereplője – építőmester családjának regényes, megrázó leírásával nagyon izgalmas, érdekfeszítő olvasmány. Ezen túl a regény bemutatja a korabeli angol egyház villongásait.

 

Bolláné Rák Jutka

 

 

 

Mi micsoda: Ragadozók: „A ragadozó állatok elég bámulatosak voltak, de félelmetesek.”

 

Mi micsoda junior: Háziállatok és növények a gazdaságban: „ A burgonyabetakarító gép munkája és a kombájn nagyon érdekes volt. Otthon vannak csirkéim nagyon szeretem őket, ezért a baromfiudvaros rész tetszett a legjobban!”

 

 

 

Görömbei Marci 1. a osztályos tanuló véleményét lejegyezték a könyvtárosok

Bauer Teri: Csevegéseim:  „Természetgyógyászom, az Etyeken élő, tüneményes Bauer Teri „Csevegéseim című riportkönyvét ajánlom elolvasásra mindenkinek, aki szívesen merít mások élettapasztalatából. Huszonegy híres ember (pl. Szulák Andrea, Csala Zsuzsa, Antal Imre, Nemcsák Károly) nyilatkozik neki meglepő nyíltsággal egészségének megőrzéséről és persze ennek kapcsán egész életszemléletéről.”

Czövekné Veréb Judit

 

Nyulász Péter: Helka: „ Nemrég olvastam el  a szerző:  Helka – A Burok-völgy árnyai című regényét.  A történet alapja egy balatoni legenda: Helka és Kelén legendája. A Burok-völgy szereplői mindenkit jó kedvre derítenek, a gyermekektől egészen a felnőttekig. Érdemes elolvasni, mert a  mese elénk tárja a Balaton és a Bakony titkait! A legfontosabb kérdés mégis az, hogy vacsorára palacsinta vagy túrógombóc lesz…

Tessenyi Zsuzsanna 8. osztályos tanuló.