Rólunk

Herceghalom Községi Könyvtára és a Kulturális Egyházi Központ 2023. decembere óta összevont intézményként folytatja tevékenységét

Herceghalomi Sándor Móric Községi Könyvtár, Egyházi és Közösségi Ház néven.

Intézményünk két épületben, mégis szoros egységben működik, hiszen a könyvtári, az egyházi és a közösségi ház feladata egyaránt a kultúra, művelődés, feltöltődés szolgálata, segítése.

A 15 éve épült, kétszintes könyvtári épület alsó szintjén eredetileg folyóirat olvasó működött, ez a rész jelenleg egy alsó tagozatos osztálynak ad helyet.
A felső szinten található a felnőtt könyvtár, a gyermek könyvtári rész és az olvasótermi rész. Kiállítások rendezésére is alkalmas, tágas hely.
A községi könyvtár feladata, hogy látogatói számára hozzáférést biztosítson az információkhoz és a dokumentumokhoz, a magyar és az egyetemes kultúra kincseihez és az ismeretszerzésen túl a szabadidő kulturált eltöltésében támogassa a felhasználókat. Segítse az iskola tanárait, diákjait a tanítás-tanulás folyamatában. Küldetését folyamatosan bővülő dokumentumállományával, korszerű szolgáltatásaival, felkészült szakembereivel és technikai felszereltségével valósítja meg, a felhasználók igényeit figyelembe véve. Sokszínű programjaival hozzájárul Herceghalom kulturális arculatához, őrzi és gyarapítja a klasszikus értékeket.

Herceghalom Község Önkormányzata a történelmi egyházak és a civil társadalom össze-fogásával épített meg egy többfunkciós vallási és kulturális központot, melyet 2002 óta, szerződésben rögzített feltételek szerint működtet. Az eddig Kulturális Egyházi Központ nevet viselő épület az egyházi feladatok mellett helyet ad nemzeti ünnepeinknek, a civil szervezeteknek, községi rendezvényeknek. Ellátja a helyi rendeletben megjelölt alapszolgáltatásokat.
Az összevonás révén lehetőség nyílt arra, hogy bekapcsolódjunk a Déryné Programba, a Szakkör tanfolyamai elinduljanak és felvegyük a kapcsolatot a Pest Megyei Értéktárral.

Az Intézmény vezetője: Toma Krisztina

Munkatársak: Takács-Friedel Éva, Venczel Szilvia

Elérhetőségünk: 2053 Herceghalom, Gesztenyés út 15.
                           Tel.: 0623 820-082

 

A Könyvtár nyitvatartása:

Hétfő

12-16 óra

Kedd

 8-18 óra

Szerda

12-19 óra

Csütörtök

12-18 óra

Péntek

12-16 óra

Szombat

              10-14 óra
a hónap első szombatján