Rólunk

„Vannak olyan könyvek, amelyek álmodni hívnak, és vannak olyanok, amelyek megmutatják a valóságot.”                                                                              

(Paulo Coelho)


A Könyvtár iskolai és községi közkönyvtár is egyben. Gyűjteményünkben 18 ezer könyv található. A kétszintes könyvtári épület alsó szintjén folyóirat olvasó működik, a felső szinten található a felnőtt könyvtár, a gyermek könyvtári rész, a falakon kiállító terület és az internet elérést biztosító négy munkaállomás.

A Herceghalmi Könyvtár egyidejűleg kíván a Herceghalmi Iskola oktatási programjának médiaközpontja és a Község igényének (legyen az kutatás, önképzés vagy csak érdeklődő információszerzés) forrásközpontja lenni.

A községi könyvtár feladata, hogy a látogatói számára hozzáférést biztosítson az információhoz és a dokumentumokhoz, a magyar és az egyetemes kultúra kincseihez. Segítse az iskola tanárait, diákjait  a tanítás-tanulás folyamatában. A szabadidő kulturált eltöltésében támogassa a felhasználókat.

Küldetését folyamatosan bővülő dokumentumállományával, korszerű szolgáltatásaival, amelyeket a felhasználók igényeihez alakít, jól felkészült szakembereivel és technikai felszereltségével valósítja meg.

Mindezek segítségével támogatja:

  • a tanítás-tanulás folyamatát
  • a korszerű önképzést
  • az iskola intézményének oktatási és nevelési céljait
  • a szabadidő hasznos eltöltését 
  • a közéletben való részvételhez szükséges állampolgári tudnivalók és jogi szabályozás megismerését
  • a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a művészet kérdéseiben való eligazodáshoz szükséges információk és tudásanyag közvetítését

Szolgáltatásaival, sokszínű programjaival hozzájárul Herceghalom sajátos arculatához, őrzi és ápolja a klasszikus kultúrához kapcsolódó értékeket. A Könyvtár együtt dolgozika Kulturális Egyházi Központtal (KEK), de együttműködünk más, helyi civil szervezetekkel is. 

A Könyvtár vezetője: Toma Krisztina

Munkatárs: Venczel Szilvia

Elérhetőségünk:              2053 Herceghalom, Gesztenyés út 15.
Tel.: 0623 820-082